19 Januari

Gearchiveerd: Finissage CMD P for 2079

Koop tickets
  • Datum 19 januari
  • Tijd 14:00 - 17:00
  • Prijs Museumticket
Rondleiding en panelgesprek met o.a. grafisch ontwerper Roosje Klap en Sacha Bronwasser

AGA LAB, grafische maakplek voor kunstenaars, bestaat 60 jaar en dat wordt gevierd met een tentoonstelling in het Allard Pierson: Cmd P for 2079, een futuristische reis door de wereld van print. Het gaat over print in het jaar 2079. De internationale kunstenaars in de expositie hebben verhaallijnen gecreëerd rondom de rol van print in de toekomst. De kunstenaars zijn: ooooo, Karin Ferrari (1982, IT/AT), Emre Hüner (1978, TR/NL), Åbäke (2000, UK).

Zondag 19 januari is de finissage van de expositie. We gaan dan onder leiding van Sacha bronwasser in gesprek met onder meer Roosje Klap en Marco Zwaan over de betekenis van print in 2079. Wat betekent bijvoorbeeld de onstuitbare digitalisering van de samenleving voor drukwerk?

Sacha Bronwasser is schrijver, spreker, kunsthistoricus en curator. Als kunstjournalist schreef ze lange tijd voor de Volkskrant. Onlangs verscheen haar romandebuut ‘Niets is gelogen’. Sinds 2016 is Bronwasser werkzaam als redacteur en host zij de Amsterdamse live kunsttalkshow Stampa.

Roosje Klap is grafisch ontwerper. Ze zoekt continu de grenzen van het werkveld op en stelt ze onder andere middels haar PhD onderzoek ter discussie. Naast het werk in haar studio ARK.Amsterdam is ze co-hoofd van de afdelingen Graphic Design (BA) en Non Linear Narrative (MA) bij de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag.

Marco Zwaan is directeur van Zwaan Printmedia (drukwerk en digitale content) en Lenoirschuring (studio en drukkerij voor ontwerpers) en Zwaan Printmedia. Twee bedrijven die zich bezighouden met het printmedium in de moderne tijd.

Programma 19 januari:

14.00 – Finissage Cmd P for 2079 inclusief rondleiding van ooooo ‘it’s quine time’

15.00 – Panelgesprek Print in 2079

Drankje na afloop.

Het programma is gratis op vertoon van een museumticket. Wil je zeker zijn van een plaats koop dan alvast een ticket online. Heb je een Museumkaart of studeer je aan de UvA of HvA? Mail dan naar pr@agalab.nl om een plek te reserveren.

Koop tickets
  • Datum 19 januari
  • Tijd 14:00 - 17:00
  • Prijs Museumticket