15.02.2018 Nieuws

Activiteiten voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie zijn er verschillende dingen te doen in het Allard Pierson Museum. Kom knutselen, bekijk de theatervoorstelling van theater Stuiter of kom naar de familielezing.

Sinds 1 januari 2019 zijn het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties samen het Allard Pierson

Familielezing mummiekist: 25 februari

Wat wil jij graag weten over mummies? Op zondag 25 februari van 14.00-15.00 uur neemt restaurator Helbertijn Krudop een uurtje pauze om speciaal voor families iets te vertellen over haar werk. Helbertijn Krudop is de restaurator van het Rijksmuseum van Oudheden. Momenteel werkt ze in het Allard Pierson Museum aan de restauratie van een mummiekist. Bij die restauratie mag iedereen komen kijken. Normaal gesproken kan iedereen vragen voor haar achterlaten op het krijtbord, maar op 25 februari vertelt ze speciaal voor families over haar werk. Hoe restaureer je een mummie? En hoe weet je eigenlijk wat je precies moet doen? Zelf vragen stellen aan Helbertijn kan ook, dus denk vast na over wat jij heel graag wil weten!

Knutselen: Maak je eigen goudschat

Ook deze schoolvakantie kan er weer geknutseld worden in het museum! Op 27 en 28 februari en 1 en 2 maart tussen 14.00 en 16.00 uur maken kinderen een eigen goudschat geïnspireerd door de pracht en praal en de gevonden schatten in Crossroads. Reizen door de middeleeuwen. Aanmelden is niet nodig. Je kunt mee knutselen met een geldig toegangsbewijs voor het museum.

Theatervoorstelling Leespaleis

Leespaleis is een voorstelling van Theater Stuiter over een Romeins huis vol verhalen. De interactieve voorstelling is op zaterdag 3 en zondag 4 maart bij te wonen op vertoon van een geldig entreebewijs.

Over de voorstelling

Ga tweeduizend jaar terug in de tijd! Wist jij dat Nederland toen nog niet bestond? De Romeinen hebben dan het zuiden veroverd van wat later Nederland zal worden. Julia woont daar, in Noviomagus om precies te zijn (dat noemen we nu trouwens Nijmegen). Julia is een wees, ze heeft geen idee wie haar ouders zijn. Ze is heel nieuwsgierig. Misschien was haar vader wel een Germaanse krijger, haar moeder een Egyptische prinses, en reden ze samen op een olifant over de Alpen! 

Julia heeft alleen één probleem als ze daarachter wil komen. Ze kan geen computer aanzetten en haar vraag Googlen. Hoe komt Julia dan aan informatie over haar afkomst in een tijd zonder computer en mobieltjes? Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Op een dag hoort Julia de mensen praten over een Romeinse man, Crassus. “Een chagrijnige oude zeur, bij wie je maar beter bij uit de buurt kan blijven!” Maar zijn huis schijnt wel heel bijzonder te zijn. Het heeft een kamer die alle informatie ter wereld bevat, namelijk zijn bibliotheek. Daar moet Julia zijn! Ze raapt al haar moed bijeen en gaat op onderzoek. Lukt het haar om de bibliotheek van Crassus te vinden? En vindt ze daar antwoord op haar vragen?