12 Oktober

Specerijen door de eeuwen heen: collectieschouw en proeverij

Uitverkocht
  • Datum 12 oktober
  • Tijd 10:45 - 13:00
  • Prijs €35

De bijeenkomst staat in het teken van specerijen. Iona Mulder, oprichter van The Good Spice, verzorgt een prikkelende proeverij en conservator Charlotte Kleyn laat eeuwenoude kookboeken en manuscripten met specerijen door de eeuwen heen zien.  Van een 16e-eeuws receptenboek tot 19e-eeuwse vegetarische boeken en kinderkookboeken, en nog veel meer!

En je kunt natuurlijk ook zelf proeven. Nog altijd gaat het er in de specerijenhandel niet overal eerlijk aan toe. Een aantal grote spelers domineert de markt, waardoor specerijenboeren onderbetaald krijgen. Er bestaat voedselfraude en er worden veel chemicaliën en pesticiden gebruikt bij het verbouwen van specerijen, die daarbij soms jaren onderweg zijn voor ze in de schappen belanden. Het Nederlandse bedrijf The Good Spice doet het anders. Ze kopen rechtstreeks in bij boeren die duurzaam en volgens regeneratieve of traditionele methoden specerijen verbouwen, van kaneel en kardemom tot komijn en vanille. Oprichter Iona Mulder vertelt over de specerijenwereld van nu en The Good Spice. Uiteraard is er ook van alles te proeven!

Een ticket voor dit bijzondere evenement kost € 35, maar is gratis voor Gastronomische Vrienden (zie hier voor meer informatie)! Bij het reserveren van een ticket kan je kiezen voor de optie Gastronomische Vriend worden à € 100 per jaar inclusief het ticket voor 12 oktober. Reguliere Vrienden van het Allard Pierson kunnen gebruik maken van het kortingstarief van € 27,50.

Uitverkocht
  • Datum 12 oktober
  • Tijd 10:45 - 13:00
  • Prijs €35